Merhaba kizlar,
bugun sizlere ev yapimi seker hamuru nasil yapilir ve nasil sekillendirilir bundan bahsetmek istiyorum.
Oncelikle belirtemem gerekiyor ki bu cok ama cok basit bir islem :) cocuklarinizla birlikte yaparak cok guzel vakit gecirebilirsiniz, ustelik cocuklariniz kendi pastalarini kendi susledikleri icin cok mutlu olacaklardir.
Seker hamuru pasta suslemede kullanilan bir tur hamurdur, kendisi pudra sekeriyle bildigimiz hamur gibi acilir ve sekil vererek pastalarimiza guzel bir gorunum kazandirir.
Hem kaplamasinda hemde suslemesinde kullanabileceginiz bir seker hamuru tarifi verecegim bugun sizlere.
Bunun icin tek gereken malzeme MARSMELOV (marshmallow).
Marsmelov sekerlerini renklerine gore ayiriniz, ve eger irilerse ortadan ikiye kesin ki erimesi daha kolay olsun.
Bir kaba alarak microdfalgada yaklasik 15 20 saniye birakin, eger microdalganiz yok ise bunu ocakta da yapabilirsiniz, benmari usulu yaparak eritebilirsiniz.
Erimis olan sekerlerimizi alabildigi kadar pudra sekeri dokerek yogurmaya baslayalim, kulak memesi kivaminda bir hamur olmali cok kati olmasin buna dikkat edin yeter.
Hamuru yogurduktan sonra bir merdane yardimi ile acmaya baslayin ne cok ince nede kalin olsun yakasik 2 - 3 santim olsun.
Ve istediginiz sekli vermeye baslayabilirsiniz, tamamen size kalmis bir sey bu :) bir kac resim paylasiyorum fikir edinmenize yardimci olsun.
Yapacak olanlara simdiden kolay gelsin diyorum :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder